dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "cutremur constanta"

În municipiul Constanța, până în prezent au fost identificate 33 de clădiri cu rism seismic, dintre care șase sunt în pericol de prăbușire. Municipalitatea spune că au fost depuse 11 proiecte pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic, clădiri încadrate în clasa de risc seismic II. Pe de altă parte, cei mai mulți dintre constănțeni spun că știu ce au de făcut dacă ar fi surprinși de un cuttemur, cum ar fi să se așeze sub o grindă de susținere ori să nu coboare pe scări sau cu liftul. Se tem însă de rezistența imobilelor în care locuiesc.

Cutremurul produs în această dimineață s-a resimțit și în Constanța. Acesta a avut o magnitudine de 5,4 pe scara Richter și a fost cel mai puternic din ultimii patru ani. Constănțenii care au simțit seismul spun că a fost scurt ca și durată, însă tot s-au speriat. Acesta a avut loc la ora 6.50 și a fost de 1.448 de ori mai mic decât cel din 4 martie 1977.

În momentul producerii unui cutremur sunt o serie de reguli pe care fiecare om trebuie să le urmeze pentru a se proteja atât pe sine cât și familia ori alte persoane cu care se află în interiorul unei clădiri, de exemplu. Printre acestea se numără adăpostirea sub pragul ușii sau a unei grinzi de rezinstență. De asemenea, liftul nu trebuie folosit pentru că reprezintă un adevărat pericol.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233